Koneoppiminen – Supervise Oy | Power BI, PowerApps, AI, koneoppiminen

Mistä tekoälyssä ja koneoppimisessa on oikeasti kysymys?

Tekoälyyn liittyvästä hypestä saa helposti käsityksen, että kerätään kaikki yrityksen datat yhteen, laitetaan ne mustaan laatikkoon ja kaikkien työpaikat on mennyttä. 

Ihan näin ei onneksi ole, vaan koneoppimisessa ja tekoälyssä on kyse loppujen lopuksi melko yksinkertaisesta tavasta tehdä ennusteita historiadataan perustuen. Alkuun pääseminen ei oikeasti vaadi ihan ihmeitä, ja pieniä harjoituksia on helppo tehdä kenen tahansa.

Olemme käyneet useissa eri tekoälyn perusteet workshopeissa sekä osallistuneet lukuisiin webinaareihin, case-esittelyihin ja koulutuksiin. Näitä kaikkia yhdistää se, että missään ei kerrota kovin selkeästi mistä on oikeasti kyse ja mitä käytännössä tarvitsee tehdä ensimmäisten askeleiden ottamiseksi. Tässä koetamme olla avuksi. 

ml1
ml2

Konkretiaa tekoälyyn -koulutus, 890 €

Kenelle? Yrityksille, joilla on jonkin verran dataa ja kiinnostusta selvittää mitä tällä datalla voisi tehdä sekä oppia mistä koneoppimisessa on oikeasti kyse. 

 Konkretiaa tekoälyyn -koulutuksessa:

  • kerrotaan mistä tekoälyssä ja koneoppimisessa on oikeasti kyse
  • viedään hype käytännön tekemisen tasolle
  • käydään läpi yleisimpiä käyttökohteita & ohjeistetaan organisaatiota tunnistamaan millaiset ongelmat soveltuvat koneoppimisen avulla ratkottaviksi
  • kartoitetaan potentiaalisimmat käyttökohteet organisaatiossa
  • tehdään yhdessä ensimmäinen ennusteharjoitus

Koulutuksen jälkeen osallistujilla on käsitys siitä, mitä koneoppiminen on ja miten se toimii. Osallistujilla on myös kyvykkyys tunnistaa millaisia ongelmia koneoppimisella voi ratkoa ja valmius aloittaa omat koneoppimiskokeilut

  Ota yhteyttä, niin suunnitellaan teille sopiva koulutuskokonaisuus 

 

Vinkki #1

Microsoft tarjoaa Azure Machine Learning Studiosta ilmaisen version, jolla pääset tekemään helposti ensimmäiset harjoitukset.

Muista kurkata myös Azure AI Gallery, josta löydät malleja siitä, mitä kaikkea muut ovat ML Studiolla tehneet.                                            

Vinkki #2

Kuten kaikki muutkin, olimme myös alkuun aika pihalla kaikista algoritmeistä ja muista koneoppimisen kikkareista. 

Microsoft tarjoaa tähän mukavan cheat-sheetin, josta on apua oikean algoritmin valintaan kun harjoittelet ensimmäisiä kertoja Azure ML Studiolla.

Vinkki #3

Jos aihepiirin itseopiskelu kiinnostaa, niin suosittelemme tähän Stanfordin yliopiston professorin Andrew Ng:n online-kurssia Courserassa.

Tämä kurssi on ehta klassikko ja auttaa ymmärtämään mistä koneoppimisessa on oikeasti kyse.